For Morten betyder det meget at gøre en forskel for andre

Da Morten og hans kone stod i en helbredsmæssig svær situation, søgte de hjælp hos en velgørende organisation. Her blev der taget hånd om dem med det samme, og det er derfor helt naturligt for Morten at betænke en organisation i sit testamente.

Når man er bekymret og angst

For nogle år siden havde Morten og hans kone brug for hjælp. Lykkeligvis fandt de hjælp hos en velgørende organisation, der stod klar med det samme. Hos organisationen fik de vejledning og hjælp til at kontakte de rigtige mennesker. En hjælp og støtte, som Morten håber andre også kan få gavn af.

"Det er godt, at der findes organisationer, som rent faktisk står klar til at hjælpe dig. – For når man står i en situation, hvor man er bekymret og angst er det eneste man ønsker, at der er nogen, der tager hånd om én.
Morten

Giv noget godt videre

I Mortens verden er det vigtigt, at alle medmennesker skal have de samme muligheder, som han selv har fået. Derfor er det helt afgørende at værne om de organisationer, der sikrer den demokratiske adgang til viden og hjælp.

– Det betyder noget for mig, at dem der kommer efter mig kan nyde godt af den samme hjælp, som jeg har fået. Det føler jeg som nulevende borger et ansvar for at sikre. Specielt fordi jeg har sat børn i verden.

Ikke noget man taler om 

I Mortens omgangskreds er der ikke mange, der har taget snakken om at betænke et godt formål. Når emnet kommer op siger de fleste venner, at de tit har overvejet det, men de har ikke rigtigt fået talt videre om det. – Det er ærgerligt, for det er en vigtig ting at få snakket om.

”Vi skal turde tale om det at betænke et godt formål”
Morten

Et nemt valg

For Morten og hans kone var det ikke svært at blive enige om, hvilken organisation de ville betænke. De har begge haft brug for hjælp, og det føles helt rigtigt at betænke dem, der har hjulpet dem. Både for at sige tak og for, at de kan hjælpe deres børn i fremtiden. – Vi kan sige, at vi har gjort vores bedste for at placere pengene der, hvor de gør gavn.

Sammen kan vi gøre en forskel

At gøre en forskel er i det hele taget vigtigt for Morten. Vi skal være bedre til at give noget til hinanden. Det skaber venlighedsringe, der spreder sig. Og så får det betydning for os alle sammen. Ikke bare på det menneske, der får hjælpen, men også på hvordan vi ser på hinanden.

”Jeg kan gøre en forskel, og du kan gøre en forskel. Lige her og nu ved at give nogle af de penge, du alligevel ikke kommer til at bruge."
Morten

Se flere historier

Annemi Lyng Frandsen
Annemi er vokset op med socialt engagement
Yrsa Mortensen
Yrsa lever i nuet, men tænker også på eftertiden
Tina Jensen
For Tina giver det ro at have taget stilling
Lisbet Okkels
For Lisbet handler det om håb
Viggo Kaspersen
For Viggo handler det om næstekærlighed
Ulf har givet en testamentegave
For Ulf er livet en gave, der skal gives videre
Hvor meget ved du om de danske arveregler?

Ta’ Arvetesten og bliv klogere på arvereglerne, og hvad du skal være opmærksom på.

Hvor meget ved du om de danske arveregler?