Verdens Venligste Advokat

Bent er verdens – måske – venligste advokat. Her på siden kan du høre ham fortælle om arv og testamente og få svar på de oftest stillede spørgsmål i fem film.

Se de fem film med Bent:

1. Mød Verdens Venligste Advokat

Hvad kan man spørge Verdens Venligste Advokat om, og hvad vil han gerne sige til dig, der overvejer at skrive testamente? Mød Bent Ellegård, der er verdens måske venligste advokat.

2. Hvorfor skal jeg skrive testamente?

Kan man ikke bare lade arveloven bestemme? Hør Bent fortælle om, hvorfor det er en god ide at skrive testamente, og hvorfor arveloven nogle gange ikke er helt logisk.

3. At betænke et godt formål. Er det noget for dig?

Kan man testamentere både til familien og til et godt formål? Og er det rigtigt, at man kan få tilskud til oprettelsen af testamentet gennem Det Gode Testamente? Hør Bents svar.

4. Fem hurtige spørgsmål om arveafgift

Hvor meget skal der betales i boafgift, hvad er tillægsboafgift og hvem er nærmeste pårørende? I filmen svarer Bent på fem hurtige spørgsmål om arveafgift – det der i dag hedder boafgift.

5. Hvilken familieform er den danske arvelov møntet på?

Hør Bent fortælle om, hvorfor det er godt at overveje at skrive testamente, hvis man for eksempel lever i en mere moderne familie med dine, mine og vores børn – eller hvis man er ugift og samlevende. Han fortæller også om, hvad der sker, hvis man ikke skriver testamente og lader arveloven gælde.