Yrsa lever i nuet, men tænker også på eftertiden

Yrsa er en særdeles aktiv kvinde, der elsker at rejse og involvere sig i foreninger. Men selvom hun har travlt med at leve livet, har hun også tænkt over, hvad der skal ske, når hun ikke er her mere. I sit testamente har hun valgt at tilgodese velgørende organisationer.

I en hyggelig lejlighed i Aalborg bor Yrsa Mortensen. Yrsa er et socialt menneske, der godt kan lide at møde og hjælpe andre, og hun er derfor med i mange foreninger.

Det der med at støtte organisationer, det er en god ting

– Det har altid ligget naturligt for mig at hjælpe til, hvor jeg kan. Der er så mange områder, hvor der er brug for hjælp, så derfor synes jeg, det er vigtigt at betænke velgørende organisationer i testamentet.

Mange kan godt føle, at det er svært at vælge mellem sagerne, og det har da også været vanskeligt for Yrsa. – Men så kiggede jeg tilbage på det, der har betydet noget for mig og min familie, og så er det blevet de ting, jeg har valgt at støtte.

Yrsa har fordelt sin arv ligeligt mellem tre organisationer og giver et godt råd med på vejen. – Jeg vil anbefale, at man kigger på, hvad man har lavet gennem livet – finde det vigtigste og så tage det videre i testamentet.

Det giver en god følelse, at have skrevet velgørenhed ind i mit testamente

Yrsa Mortensen

Det haster med at skrive testamente

Yrsa oplever, at mange venner og veninder har svært ved at få taget sig sammen til at skrive testamente.
– Det er dejligt at få gjort, og jeg tænker ofte på, gid andre også ville gøre det. Flere af mine veninder siger stadigvæk, at de skal have skrevet testamente, men de udsætter det, fordi det er svært at tage sig sammen til at komme op til advokaten. Og han koster jo også penge. Jo, jo, men for det første kender du ikke dagen i morgen. For det andet er det ikke sjovt, hvis arvingerne skal skændes om det hele. Så de penge er givet godt ud.

Det med alder er en svær ting

– Jeg forsøger hele tiden at leve i nuet, og jeg synes jo ikke, jeg er blevet så gammel, som jeg er blevet. Men når jeg kigger på andre og deres børn, så kan jeg jo godt se, at jeg er blevet noget ældre. Selvom jeg ikke bryder mig om det, så hænger jeg jo ude i det sidste led. Men så giver det en god følelse at have skrevet velgørenhed ind i mit testamente.

4 enkle skridt fra tanke til handling

4 enkle skridt

Få gratis råd af Det Gode Testamente

Det Gode Testamente er et samarbejde bestående af 40 velgørende organisationer, der giver dig
inspiration, vejledning og gratis advokatrådgivning, hvis du ønsker at betænke en god sag i dit
testamente.  

Mød verdens venligste advokat 

For mange virker det uoverskueligt at tage kontakt til en advokat. Derfor har vi fået verdens måske venligste advokat, Bent, til at svare på nogle af de spørgsmål, de fleste af os går rundt med. Se filmene med Bent – og husk du kan altid blive ringet op af en advokat. Det er også ganske gratis. 

Se filmene her