Ulf har givet en testamentegave

For Ulf er livet en gave,  der skal gives videre 

Ulf og hans kone ligner så mange andre par på deres alder – og så har de valgt at tilgodese en velgørende organisation i deres testamente.

Ulf har givet en testamentegave

I et hyggeligt hus på en stille villavej i Frederiksværk bor Ulf Skjernov med sin kone. Sammen har de to voksne børn og fire børnebørn. De nyder livet som pensionister med badminton, frivilligt arbejde, venner, familier og rejser. De er kort sagt som så mange af deres jævnaldrende. Alligevel er der én ting, som gør Ulf og hans kone til noget særligt. De har valgt at give en del af deres arv til en velgørende organisation, der er med i Det Gode Testamente.  

Man skal hjælpe, hvor man kan  

For Ulf har det været helt naturligt at betænke en velgørende organisation. 
– Jeg kan faktisk ikke finde argumenter for ikke at hjælpe, siger Ulf med et smil. Selvfølgelig skal man sørge for sig selv og sine nærmeste. Man skal leve godt. Rejse, spise dejlige middage og drikke god vin. Men der er ingen grund til at overdrive, og hvis der er lidt til overs i sidste ende, så er det kun fint at give lidt videre, når børn og børnebørn har fået sit. 

 

“Jeg kan faktisk ikke finde
argumenter for ikke at hjælpe”

Ulf Skjernov

 

Der skal handling bag ordene 

Mange mennesker går med tanken om at betænke velgørende organisationer, men for de fleste bliver det ved tanken. Tomme ord ligger dog ikke til Ulf. – Der er så mange problemer i verden, og vi løser dem altså ikke ved at snakke. Vi gør det ved at handle. Ved at række ud og hjælpe, hvor vi kan. Mit mantra gennem livet har altid været, at man selv skal gå forrest. Og det gælder naturligvis også i dette tilfælde. Der skal handling bag ordene. 

Vi gør en forskel sammen med børnene 

Ifølge Ulf har det været helt uproblematisk at snakke om, selvom nogle af vennerne kan have svært ved at tro, at det nytter. Ulf er dog ikke i tvivl: ”Selvfølgelig nytter det. Så får vi en snak om det. For børnene har det også været helt gnidningsfrit. De har, hvad de skal bruge, og det er jo heller ikke sådan, at familien slet ikke arver. De får bare lidt mindre. Til gengæld kan vi så være sammen om at gøre en forskel for en sag, der virkelig har brug for det”.  

Vi skal ikke hives op på en piedestal 

For Ulf handler det ikke om sit eftermæle. – Nej, vi gør det altså ikke for at skulle roses eller hives op på en piedestal. Overhovedet ikke. Men generelt synes jeg, man skal opføre sig ordentligt og være et godt menneske. Men skulle vores børn og børnebørn engang tænke, at vi stod for nogle gode værdier, så er det jo ikke værst. Mere skal der ikke lægges i det. 

Lav nu det testamente 

Der er stadig forbavsende få danskere, der får lavet et testamente. Ifølge Ulf skyldes det uvidenhed og frygten for advokatregninger. 
– Jeg tror, folk bliver skræmt ved tanken om at skulle mødes med en advokat, siger Ulf. – Vi gik da også rundt om den varme grød lidt for længe, før vi fik gjort noget ved. Men det var faktisk en rigtig god oplevelse. Vi fik snakket det hele godt igennem med advokaten. Det var en god og spændende snak, og vi fik ro i sindet. Og så var det jo gratis. Så jeg kan kun opfordre til, at man får lavet det testamente. Ikke i morgen, men i dag. 

4 enkle skridt fra tanke til handling

4 enkle skridtFå gratis råd af Det Gode Testamente

Det Gode Testamente er et samarbejde bestående af 41 velgørende organisationer, der giver dig
inspiration, vejledning og gratis advokatrådgivning, hvis du ønsker at betænke en god sag i dit
testamente.  

Mød verdens venligste advokat 

Verdens Venligste AdvokatFor mange virker det uoverskueligt at tage kontakt til en advokat. Derfor har vi fået verdens måske venligste advokat, Bent, til at svare på nogle af de spørgsmål, de fleste af os går rundt med. Se filmene med Bent – og husk du kan altid blive ringet op af en advokat. Det er også ganske gratis. 

Se filmene her