Verdens Venligste Advokat

Bent er verdens – måske – venligste advokat. Her på siden kan du høre ham fortælle om arv og testamente og få svar på de oftest stillede spørgsmål i fem film.

Nedenfor kan du se de fem film og læse, hvad de handler om.

Se de fem film med Bent her på siden

 1. Mød Verdens Venligste Advokat
  Hvad kan man spørge Verdens Venligste Advokat om, og hvad vil han gerne sige til dig, der overvejer at skrive testamente?
 1. Hvorfor skal jeg skrive testamente?
  Kan man ikke bare lade arveloven bestemme? Hør Bent fortælle om, hvorfor det er en god ide at skrive testamente, og hvorfor arveloven nogle gange ikke er helt logisk.
 1. At betænke et godt formål. Er det noget for dig?
  Vil Bent anbefale, at man betænker til et godt formål? Og kan man både tilgodese familien og velgørenhed i sit testamente? Hør også Bent fortælle om muligheden for at få tilskud til oprettelse af testamentet.
 1. 5 hurtige spørgsmål om arveafgift
  I filmen taler Bent om arveafgift – det der i dag hedder boafgift – og fortæller, hvor meget de enkelte arvinger skal betale.
 1. Hvilken familieform er den danske arvelov møntet på?
  Hør Bent fortælle om, hvorfor det er godt at overveje at skrive testamente, hvis man for eksempel lever i en mere moderne familie med dine, mine og vores børn – eller hvis man er ugift og samlevende.

 

1. Mød Verdens Venligste Advokat

Mød Bent Ellegård, der er verdens måske venligste advokat.

 

2. Hvorfor skal jeg skrive testamente?

Det kan være en rigtig god ide at overveje at skrive testamente. I filmen kan du høre Bent fortælle, hvorfor et testamente kan være en god ide.

 

3. At betænke et godt formål. Er det noget for dig?

Kan man testamentere både til familien og til et godt formål? Og er det rigtigt, at man kan få tilskud til oprettelsen af testamentet gennem Det Gode Testamente? Hør Bents svar.

 

4. 5 hurtige spørgsmål om arveafgift

Hvor meget skal der betales i boafgift, hvad er tillægsboafgift og hvem er nærmeste pårørende? Bent svarer på 5 hurtige spørgsmål om arveafgift.

 

5. Hvilken familieform er den danske arvelov møntet på?

Samlevende og ugift? Dine, mine og vores børn? I filmen fortæller Bent om, hvad der sker, hvis man ikke skriver testamente og lader arveloven gælde.