Overvejer du at skrive testamente?

Få gode råd og inspiration om arv, testamente, og det at betænke velgørenhed. Du kan også få gratis og uafhængig advokatrådgivning.
Her får du fem simple råd, som kan hjælpe dig, når du skal vælge rådgiver til oprettelse af dit testamente.

Har du spørgsmål til oprettelse af testamente, kan vi tilbyde gratis rådgivning fra advokater, som samarbejder med Det Gode Testamente.

Få hjælp til udfærdigelse af dit testamente af en advokat fra dit nærområde. Se oversigt over advokater, som samarbejder med Det Gode Testamente.

Vælger du at betænke en god sag kan du få et tilskud på op til 5.000 kr. til oprettelse af testamentet.

Download den gratis tjekliste til oprettelse af testamente, og få et overblik inden du tager kontakt til en advokat.

Spørgsmål og svar​

Måske er du bare nysgerrig? Måske gør din familiesituation, at det vil være smart at skrive testamente? Måske vil du blot sikre dig, at din arv bliver fordelt præcis som du ønsker det? Få svar på ofte stillede spørgsmål om arv og testamente.

Det behøver ikke at være dyrt at oprette et testamente. Det er ofte en rigtig god idé at få en advokat til at hjælpe med at skrive det. Advokatens honorar afhænger naturligvis af, hvor meget tid han eller hun skal bruge på at hjælpe dig med testamentet. Men som udgangspunkt koster et testamente hos de fleste advokater ca. 4.000 kr. – 8.000. kr.

Læs mere om prisen for et testamente

Vil du sikre dig den rigtige rådgivning, når det gælder testamente, så er det en rigtig god idé at få hjælp fra en advokat med speciale i testamente og arveret. Det er særligt vigtigt at kontakte en advokat, hvis man har mere komplicerede familieforhold eller ønsker nogle mere specielle ting i sit testamente.

Men også helt ”almindelige” mennesker kan have stor glæde af at tale med en advokat om testamente.

Se hvad advokaten hjælper med

Du kan sagtens støtte et eller flere velgørende formål samtidig med, at du støtter din familie. I nogle tilfælde kan du endda både støtte velgørende organisationer og opnå, at din familie får lidt mere.

Se mere om at støtte en god sag

Mange tror det er vanskeligt og tidskrævende at oprette et testemente. Men det er faktisk ikke så svært. Det vigtigste er, at du har gjort dig nogle overvejelser over, hvad du ønsker, der skal ske med din arv.

Se mere om, hvordan du opretter testamente

Du skal oprette et testamente, hvis du gerne selv vil bestemme, hvordan arven efter dig skal fordeles. Hvis du ikke opretter et testamente fordeles arven efter de regler, som findes i arveloven.

Er du i tvivl – læs mere her

Tvangsarv er den del af ens formue, som ens arvinger har krav på at få efter en, og som man derfor ikke kan give til andre ved et testamente.

Læs mere om tvangsarv

Uskiftet bo betyder, at man ikke skifter, når ens ægtefælle dør. Dvs. man udbetaler ikke noget arv til børnene. Børnene får først deres arv, når den sidste af ægtefællerne dør.

Læs mere om uskiftet bo

Der findes mange forskellige former for særeje, og konsekvensen af at vælge særeje er forskellig alt efter, hvilken form for særeje man vælger.

Læs mere om særeje

Boafgiften (og tillægsboafgift) er en afgift, som skal betales til staten i forbindelse med, at man arver. Det vi i dag kalder boafgift blev tidligere betegnet som arveafgift.

Læs mere om boafgift

Hvis du først og fremmest ønsker at betænke din familie, men der også er en eller flere velgørende organisationer, som du gerne vil støtte, kan du overveje at bruge 30%-løsningen.

Læs mere om 30%-løsningen

Mange går med tanken og intentionen om at skrive et testamente, men synes det er en uoverskuelig opgave. Følg disse simple trin, så er du allerede godt på vej.