5 års jubilæum

Det Gode Testamente fejrer fem års jubilæum

I Danmark er vi et af de mest gavmilde folkefærd i verden, når det kommer til at støtte velgørende formål. Vores lyst til at give til en god sag, og gøre en forskel, er stor. Omvendt går det lidt langsommere, når det handler om vores vilje til at betænke det velgørende arbejde i forbindelse med vores død og i arvespørgsmål.

42 velgørende organisationer og mere end 200 advokater

I år er det fem år siden Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Gigtforeningen tog initiativ til at oprette arvesamarbejdet; Det Gode Testamente, hvis primære formål det er at oplyse om muligheden for at donere en del af eller hele sin arv til en velgørende organisation.

I dag består Det Gode Testamente af 42 velgørende organisationer og mere end 200 advokater med speciale i arveret, som sammen tilbyder information, gratis rådgivning og vejledning.

Få hjælp og gode råd til oprettelse af testamente her

Selv små beløb gør en stor forskel

Det er svært at tale om døden – og derfor også svært at tale om, hvad det er man efterlader sig, når man ikke længere er her. Det kan dog have stor betydning for de efterladte, hvis man har forholdt sig til dette. Og for de velgørende organisationer gør selv små beløb en stor forskel.

En positiv udvikling og stigende interesse

Samlet set har organisationerne i Det Gode Testamente oplevet en markant fremgang i antallet af henvendelser omkring arv og testamenter de seneste 5 år, og en stigning af de samlede indtægter fra arv.

De tre grundlæggere; Charlotte Hjeds, advokat og arverådgiver i Kræftens Bekæmpelse, Ann Marie Panduro, advokat og chefjurist i Hjerteforeningen samt Lise van Brugge, advokat hos Gigtforeningen er stadig meget aktive i samarbejdet og glade for den udvikling de har været med til at præge. 

– Vi er selvfølgelig meget stolte over den effekt, som vores arbejde med Det Gode Testamente de seneste fem år har haft, men vi ved også, at det tager utrolig lang tid at bryde et tabu og ikke mindst oplyse om noget, som vi danskere egentlig ikke rigtig har lyst til at forholde os til. Derfor ser vi også de sidste fem års arbejde som et startskud til noget, der skal arbejdes på i mange år frem, fortæller Ann Marie Panduro, styregruppe-formand i Det Gode Testamente.