Fakta om arv og testamente

Her kan du blive klogere på arveloven og arvereglerne. Få viden om blandt andet arveklasser, tvangsarv, uskiftet bo, boafgift, særeje m.m.

Bliv klogere på de danske arveregler

I anledningen af International Testamentedag inviterer Det Gode Testamente til web-foredrag om de danske arveregler.

International Testamentedag
Har du overblik over, hvem der arver dig?

Hør en af landets dygtigste arveretsadvokater svare på de oftest stillede spørgsmål om arv og testamente.

International Testamentedag
Arveklasser
Arveklasser ifølge arveloven
Hvis du ikke har oprettet testamente, så er det arveloven, der bestemmer, hvem der arver dig. Arveloven opdeler dine slægtninge i tre arveklasser.
Har du taget stilling?
Hvad er uskiftet bo?
Uskiftet bo betyder, at man ikke skifter, når ens ægtefælle dør, dvs. man udbetaler ikke noget arv til børnene. Børnene får først deres arv, når den sidste af ægtefællerne dør.
Tvangsarv
Hvad er tvangsarv?
Tvangsarv er den del af ens formue, som ens arvinger har krav på at få efter en, og som man derfor ikke kan give til andre ved et testamente.
Få 5.000 kr. i tilskud til oprettelse af testamente

Hvis du vælger at betænke en eller flere velgørende organisationer i dit testamente, dækker organisationerne helt eller delvist de omkostninger, der er forbundet med udfærdigelsen af dit testamente.

Få 5.000 kr. i tilskud til oprettelse af testamente
Arv og testamente
Hvad er særeje?

Der findes mange forskellige former for særeje, og konsekvensen af at vælge særeje er forskellig alt efter, hvilken form for særeje man vælger.

30%-løsningen
Hvad er 30%-løsningen?

Hvis du først og fremmest ønsker at betænke din familie, men at der også er en eller flere velgørende organisationer, som du gerne vil støtte, kan du overveje at bruge 30%-løsningen.

Hvad laver og koster advokaten?
Hvad er boafgift (arveafgift)?
Boafgiften (og tillægsboafgift) er en afgift, som skal betales til staten i forbindelse med, at man arver. Det vi i dag kalder boafgift blev tidligere betegnet som arveafgift.
Hvor meget ved du om de danske arveregler?

Ta’ Arvetesten og bliv klogere på arvereglerne, og hvad du skal være opmærksom på.

Hvor meget ved du om de danske arveregler?
Få ordlisten
Er du i tvivl om betydningen af et specifikt ord? Vi har sammensat en liste med de mest anvendte arveretslige ord og deres betydning.