Gæld

Hvad er gæld?

Gæld er et tilgodehavende, som en juridisk eller fysisk person har mod en anden juridisk eller fysisk person. Gæld består oftest af et pengebeløb og forpligter gældtageren til at betale gælden tilbage på en bestemt dato.

Arver man gæld?

Det klare udgangspunkt er, at man som arving ikke arver gæld efter afdøde. Det ville eksempelvis ikke være rimeligt at skulle betale sine forældres gæld. Du er kun ansvarlig for den gæld, som du selv stifter eller har været med til at stifte.

Der gælder dog en undtagelse til ovenstående. Hvis du som arving uberettiget har taget indbo, kontanter mm. inden eller efter arveladers død og ikke har mulighed for at levere aktiverne tilbage til boet, hæfter du personligt for afdødes kreditorer. Det anbefales derfor, at aktiver først udtages, når boet er gjort op.

Skriv til eller bliv ringet op af en advokat

Har du spørgsmål til oprettelse af testamente, kan vi tilbyde gratis rådgivning fra advokater, som samarbejder med Det Gode Testamente.

Find lokal advokat

Få hjælp til udfærdigelse af dit testamente af en advokat fra dit nærområde. Se oversigt over advokater, som samarbejder med Det Gode Testamente.

Gode råd til valg af rådgiver

Her får du fem simple råd, som kan hjælpe dig, når du skal vælge rådgiver til oprettelse af dit testamente.