Legeheltene

Vær med til at skabe aktiv leg for indlagte børn

Legeheltene
Gammel Kongevej 60
1790 København V
Tlf.: 30 37 77 22
CVR: 31 71  51 05
børneulykkesfonden.dk

Henriette Madsen 450 x 300
Henriette Madsen

Kontakt Henriette på:
Tlf.: 30 37 77 22 
E-mail: hm@borneulykkesfonden.dk

Alle børn har ret til et liv med leg og bevægelse – også børn der er ramt af sygdom. Men et sygdomsforløb, en indlæggelse og kroniske diagnoser er ofte forbundet med stor inaktivitet og ensomhed. Det kan have store konsekvenser for indlagte børns fysiske, kognitive og sociale udvikling. Derfor arbejder Legeheltene for at skabe aktiv leg og bevægelse for de ca. 60.000 børn i alderen 1-14 år, der hvert år indlægges på et hospital i Danmark. Legeheltene skaber et frirum fra sygdom med plads til store armbevægelser, tumlelege og fællesskab – og med plads til at være barn igen.

“Når man er syg og bare ligger i sin seng, er det rigtig rart, at der kommer nogen og vil lege. Det gør én glad indeni. Hvis ikke Legeheltene var kommet, så havde jeg lukket mig selv inde, og så var jeg ikke blevet til den, jeg er i dag.” – Cecilia, 11 år og indlagt på kræftafdelingen på Aarhus Universitetshospital.

Legeheltene har en uddannelse inden for fx idræt eller fysioterapi og er ansat af Børneulykkesfonden. Vi er på børneafdelinger fordelt over hele landet, men vil gerne nå ud til alle indlagte børn, som savner en legekammerat i en svær tid.

Vores arbejde er afhængigt af donationer, og ved at testamentere din arv til Legeheltene kan du sikre, at flere syge børn får et frirum fra sygdom med leg og bevægelse – nu og i fremtiden. Dét er en vaskeægte heltegerning.