For Tina giver det ro at have taget stilling

For Tina har det været vigtigt at tage stilling til, hvad der skal ske med den arv, hun og hendes mand efterlader sig. Hun har også valgt at være helt åben omkring sine valg.

Tina har altid holdt meget af dyr og naturen, og det har betydet meget for hende at kunne gøre en forskel. Så for hende og hendes mand var det oplagt at tilgodese velgørende organisationer inden for dyrevelfærd, natur og miljø.

”Vi har alle et ansvar for, at vores dyr og natur har det godt.”
Tina

– Dyr er sansende væsener, men de har ikke deres egen stemme. Derfor er det vigtigt, at der er nogen, der taler deres sag. Det samme gælder natur og miljø. Vi skal behandle vores natur og omgivelser på en god og ordentlig måde. Vi skulle jo gerne kunne efterlade vores klode med god samvittighed til de næste generationer.

Flere kan mere

En af Tinas pointer er, at man som enkelt person kan have svært ved at gøre en hel masse. Men ved at støtte velgørende organisationer, kommer man langt bredere ud, fordi de har et enormt netværk. Ikke kun i Danmark, men også i Europa og resten af verden. Derfor støtter Tina velgørende organisationer med både en månedlig betaling og ved at betænke dem i testamentet.

Tag stilling

Tina og hendes mand er ufrivilligt barnløse. Derfor har det været ekstra vigtigt at tage stilling til, hvad der skal ske med den eventuelle formue som de vil efterlade sig.

Selvom det kan være svært at tale om testamente, er det ifølge Tina nødvendigt at tage stilling. Specielt i en tid, hvor vi lever sammen på helt andre måder end man gjorde tidligere.

– Når man kigger på, hvordan vi lever sammen i dag, så er vi jo sammensat på alle mulige forskellige måder. Nogle er singler, andre lever i parforhold. Nogle har børn sammen. Andre har børn hver for sig. Uanset hvilken måde man lever på, er det vigtigt at tage stilling til, hvad der skal ske med de penge, der kommer fra dig. Og du kan sagtens tænke en velgørende organisation ind i testamentet.

Vores valg

Tina og hendes mand er fuldstændig åbne omkring, at de har valgt at skrive testamente. Både overfor venner, familie og på arbejdspladsen. De har også været åbne om, hvilke organisationer de har lavet testamente til fordel for.

"Vi har valgt de organisationer, der betyder mest for os. Det er ikke alle, der er enige i vores valg, men det er ligegyldigt. For det er vores valg."
Tina

Stof til eftertanke

Snakken om testamente har sat nogle tanker i gang hos familie, kolleger og venner. I de snakke har Tina fornemmet, at der er mange, der synes de burde have gjort noget ved det for længe siden. Men for de fleste er det endnu ikke blevet til noget, så det er et vigtigt emne at få talt om igen og igen.

"Det betyder noget for os at drøfte det med andre. Ikke mindst for at undgå enhver tvivl om, hvad vi ønsker at gøre med den eventuelle formue, der kommer om forhåbentlig mange år. Det synes vi, vi skylder.."
Tina

Se flere historier

Morten Theiele
For Morten betyder det meget at gøre en forskel for andre
Yrsa Mortensen
Yrsa lever i nuet, men tænker også på eftertiden
Viggo Kaspersen
For Morten betyder det meget at gøre en forskel for andre
Lisbet Okkels
For Lisbet handler det om håb
Viggo Kaspersen
For Viggo handler det om næstekærlighed
Ulf har givet en testamentegave
For Ulf er livet en gave, der skal gives videre
Hvor meget ved du om de danske arveregler?

Ta’ Arvetesten og bliv klogere på arvereglerne, og hvad du skal være opmærksom på.

Hvor meget ved du om de danske arveregler?