Giv noget videre

Ved at skrive dine mærkesager ind i et testamente, skriver du dig ind i fremtiden. Du er med til at sikre, at de værdier, der er vigtige for dig, også bevares for de næste generationer.

Al støtte gør en mærkbar forskel

Det Gode Testamente er et fællesskab på mere end 50 af landets velgørende organisationer. Alle med forskellige sager og interesseområder. Uanset hvem du vælger at støtte – og med hvor meget – er din testamentegave med til at gøre en forskel.
Du kan føle dig tryg ved de velgørende organisationer, der er med i Det Gode Testamente. Alle er medlemmer af brancheforeningen ISOBRO, Indsamlingsorganisationernes brancheorganisation, der også er vært for Det Gode Testamente.
Det betyder, at du kan stole på, at de åbent rapporterer, hvad de gør med indsamlede midler og at de følger de etiske regler, der gælder for indsamling.

Mange tror, at man skal have mange penge, hvis man skal skrive velgørenhed ind i sit testamente. Det handler ikke om, hvor meget af din arv, du vil give videre til en god sag. Men at du giver det beløb, der er rigtigt for dig. 

Der kan være mange tanker bag det, at oprette testamente og at betænke en særlig sag.

Hvorfor overhovedet skrive testamente?
Hvorfor støtte sine mærkesager i et testamente?

For Ulf har det været helt naturligt at betænke en velgørende organisation.

– Jeg kan faktisk ikke finde argumenter for ikke at hjælpe, siger Ulf med et smil. Selvfølgelig skal man sørge for sig selv og sine nærmeste. Man skal leve godt. Rejse, spise dejlige middage og drikke god vin. Men der er ingen grund til at overdrive, og hvis der er lidt til overs i sidste ende, så er det kun fint at give lidt videre, når børn og børnebørn har fået sit.

Er du nysgerrig på det at betænke en særlig sag?

Se hvilke overvejelser fem forskellige personer har gjort sig, om at testamentere til en sag, der betyder noget særligt for dem.

Mød Lene og Keld, der fortæller, hvad deres børn ville sige, hvis de testamenterede et beløb til velgørenhed.

Hør Verdens Venligste Advokat fortælle om det at betænke en god sag i sit testamente.

I dag har kun under 3% af danskerne skrevet en god sag ind i deres testamente, men undersøgelser viser, at mange flere rent faktisk ønsker at gøre det.

Uanset hvem, du vælger at støtte – og med hvor meget – bliver din arv forvandlet til tryghed, sundhed, livsglæde, velfærd og beskyttelse, der kan mærkes.

Mød Henning, Jonny og Yrsa, som har valgt at betænke velgørenhed i deres testamente

Mød Henning

“Man bliver aldrig for gammel til at drømme om en bedre verden.”

Mød Jonny

“Fordi jeg vil tænde et lys, når mit eget brænder ud.”

Mød Yrsa

“Det giver en god følelse at have skrevet velgørenhed ind i mit testamente.”