Ulf har givet en testamentegave

I et hyggeligt hus på en stille villavej i Frederiksværk bor Ulf Skjernov med sin kone. Sammen har de to voksne børn og fire børnebørn. De nyder livet som pensionister med badminton, frivilligt arbejde, venner, familier og rejser. De er kort sagt som så mange af deres jævnaldrende. Alligevel er der én ting, som gør Ulf og hans kone til noget særligt. De har valgt at give en del af deres arv til en velgørende organisation, der er med i Det Gode Testamente.

Man skal hjælpe, hvor man kan

For Ulf har det været helt naturligt at betænke en velgørende organisation.
– Jeg kan faktisk ikke finde argumenter for ikke at hjælpe, siger Ulf med et smil. Selvfølgelig skal man sørge for sig selv og sine nærmeste. Man skal leve godt. Rejse, spise dejlige middage og drikke god vin. Men der er ingen grund til at overdrive, og hvis der er lidt til overs i sidste ende, så er det kun fint at give lidt videre, når børn og børnebørn har fået sit.

Ulf har givet en testamentegave
"Jeg kan faktisk ikke finde argumenter for ikke at hjælpe"
Ulf Skjernov

Der skal handling bag ordene

Mange mennesker går med tanken om at betænke velgørende organisationer, men for de fleste bliver det ved tanken. Tomme ord ligger dog ikke til Ulf. – Der er så mange problemer i verden, og vi løser dem altså ikke ved at snakke. Vi gør det ved at handle. Ved at række ud og hjælpe, hvor vi kan. Mit mantra gennem livet har altid været, at man selv skal gå forrest. Og det gælder naturligvis også i dette tilfælde. Der skal handling bag ordene.

Vi gør en forskel sammen med børnene

Ifølge Ulf har det været helt uproblematisk at snakke om, selvom nogle af vennerne kan have svært ved at tro, at det nytter. Ulf er dog ikke i tvivl. – Selvfølgelig nytter det. Så får vi en snak om det. For børnene har det også været helt gnidningsfrit. De har, hvad de skal bruge, og det er jo heller ikke sådan, at familien slet ikke arver. De får bare lidt mindre. Til gengæld kan vi så være sammen om at gøre en forskel for en sag, der virkelig har brug for det.

Vi skal ikke hives op på en piedestal

For Ulf handler det ikke om sit eftermæle. – Nej, vi gør det altså ikke for at skulle roses eller hives op på en piedestal. Overhovedet ikke. Men generelt synes jeg, man skal opføre sig ordentligt og være et godt menneske. Men skulle vores børn og børnebørn engang tænke, at vi stod for nogle gode værdier, så er det jo ikke værst. Mere skal der ikke lægges i det.

Lav nu det testamente

Der er stadig forbavsende få danskere, der får lavet et testamente. Ifølge Ulf skyldes det uvidenhed og frygten for advokatregninger. – Jeg tror, folk bliver skræmt ved tanken om at skulle mødes med en advokat, siger Ulf. – Vi gik da også rundt om den varme grød lidt for længe, før vi fik gjort noget ved det. Men det var faktisk en rigtig god oplevelse. Vi fik snakket det hele godt igennem med advokaten. Det var en god og spændende snak, og vi fik ro i sindet. Og så var det jo gratis. Så jeg kan kun opfordre til, at man får lavet det testamente. Ikke i morgen, men i dag.

Se flere historier

Morten Theiele
For Morten betyder det meget at gøre en forskel for andre
Yrsa Mortensen
Yrsa lever i nuet, men tænker også på eftertiden
Viggo Kaspersen
For Morten betyder det meget at gøre en forskel for andre
Lisbet Okkels
For Lisbet handler det om håb
Viggo Kaspersen
For Viggo handler det om næstekærlighed
Tina Jensen
For Tina giver det ro at have taget stilling.
Hvor meget ved du om de danske arveregler?

Ta’ Arvetesten og bliv klogere på arvereglerne, og hvad du skal være opmærksom på.

Hvor meget ved du om de danske arveregler?