For Viggo handler det om næstekærlighed

Viggo har været spejder i store dele af sit liv, og det har derfor været naturligt at fortsætte med at lave frivilligt og velgørende arbejde senere i livet. Han har også tænkt på, hvordan han kan bidrage, når han ikke er her længere.

Glæden ved at give

Du skal elske din næste som du elsker dig selv. Det har været Viggos udgangspunkt igennem tilværelsen. Det handler om at have et godt liv og ønske det samme for sin næste. De fleste danskere har rigeligt selv, så der er god basis for at hjælpe andre.

Kigger man ud i verden er der brug for, at mennesker har noget at leve af. Der er brug for rent vand, sundhed, skoler og ordentlige afgrøder. For Viggo er det vigtigt at hjælpe familier med at blive selvkørende. 

"Jeg oplever, at familier er i stand til at udvikle deres egen situation og få råd til at sende børnene i skole, når man hjælper på den måde. Det er enormt givende, og der er masser af muligheder for at hjælpe andre med at få et godt liv."
Viggo Kaspersen

Hjælp til socialt belastede unge

Det er dog ikke kun i udlandet, der er brug for hjælp. Ifølge Viggo er der også et stort behov for at hjælpe herhjemme.

– Der er desværre mennesker, der har fået en dårlig opvækst og er kommet ud i snavs fra starten. De har aldrig mødt det, som er et grundlæggende vilkår i livet, nemlig at få kærlighed som barn. De skal opleve mennesker, der respekterer dem og møder dem i øjenhøjde. De skal føle, at de er lige så meget værd som andre mennesker.

– Vi skal prøve at hjælpe dem ind i fællesskaber og give dem nogle gode øjeblikke.

"Vi skal mødes i øjenhøjde - også selvom den anden ligger ned"
Viggo Kaspersen

Viggos overvejelser om testamente

Viggo har ikke selv fået lavet et testamente endnu. Men han er klar over, at det med alderen er blevet mere nærliggende at tænke over.

Der er masser af muligheder for at testamentere til gode formål inden for Viggos interesser. Hvad enten det er til mennesker i nød her hjemme eller til mennesker ude i den store verden.

"Jeg tænker først og fremmest på mine børn. Men når de har nok at gøre med, er det naturligt at se på, hvor jeg kan testamentere mine penge henne."
Viggo Kaspersen

Se flere historier

Annemi Lyng Frandsen
Annemi er vokset op med socialt engagement
Yrsa Mortensen
Yrsa lever i nuet, men tænker også på eftertiden
Tina Jensen
For Tina giver det ro at have taget stilling
Lisbet Okkels
For Lisbet handler det om håb
Morten Theiele
For Morten betyder det meget at gøre en forskel for andre
Ulf har givet en testamentegave
For Ulf er livet en gave, der skal gives videre
Hvor meget ved du om de danske arveregler?
Ta’ Arvetesten og bliv klogere på arvereglerne og hvad du skal være opmærksom på.
Hvor meget ved du om de danske arveregler?